Menü:

Utoljára frissítve:

2018-04-20 14:28:06

Látogatók száma:GYENGÉNLÁTÓK RÉSZÉRE
A honlap a Wekerle Sándor Alapkezelő Egyházi és Nemzetiségi Támogatások Főosztálya Nemzetiségi Támogatások Osztályának támogatásával valósult meg.

HangostérképTámogatók

 

  Üdvözöljük a Zrínyi Miklós Iskola honlapján!

Kapcsolat:

zrinyimiklosamk@gmail.com

Telefon: 06304484926

 

 

Iskolánk tanulói szerepeltek Borsfán, a Hovát Művészeti Találkozón. A néptáncosokról és kis tamburásokról készült fotók itt láthatók:

photos.app.goo.gl/LpyMCvoTyo2czCuT2

A kis néptáncosok fellépése ezen a vidón nézhető meg:

www.youtube.com/watch

A kis tamburások fellépése itt nézhető meg:

www.youtube.com/watch

A holokauszt magyarországi áldozatjainak emléknapján iskolánk tanulói is megemlékeztek az áldozatokról. A megemlékezésről készült fotók itt láthatók:

photos.app.goo.gl/UjV5etWnUGwMiExJ2

Tanulóink 2018. április 14-én, Csurgón hittan versenyen vettek részt. Az erről készült fotókat itt láthatjuk:

photos.app.goo.gl/eF9ry4QwfIiC9c3p1

 

A negyedik osztályos tamburások zenéltek a Hrvatska Kronika március 28-i adásában.

Itt lehet megnézni a szereplésüket 19:44.  percnél:

www.mediaklikk.hu/video/hrvatska-kronika-2018-03-28-i-adas/

 

Bár április 1-je idén a tavaszi szünetre esett, iskolánkban mégsem maradhatott el a fordított nap, amelyen a diákok egy napra birtokba vehették az iskola kulcsait, leválthatták az igazgatót, tanárokat, és megmutathatták, milyen szerintük az ideális iskola, ahol minden úgy van, ahogyan  ök szeretnék. A diákok Húsvét elött szabályos, demokratikus választás során döntöttek az iskolavezetés  személyi kérdéseiröl, a fordított nap programjairól. Megbízólevelet kapott minden új dolgozó, beleértve a pedagógusokat, takarítókat, konyhásokat, karbantartót, portást, titkárnöt is. A fordított nap nagyon vidáman telt, az új iskolavezetés ugyanis rövidebb órákat és hosszabb szüneteket rendelt el, mindenki használhatta a telefonját és a szünetekben nyitva állt az informatikaterem, hogy a megfáradt diákok számítógépes játékkal pihenhessék ki a rendkívüli tanórák fáradalmait. Sokak sajnálatára a nap nagyon gyorsan eltelt, a kulcsokat vissza kellett adni és további egy évet kell várni arra, hogy újra a feje tetejére állhasson az iskola. 

Fotók a Fordított napról itt láthatók:

photos.app.goo.gl/NfIYIR03hd2UJt703

A Zrínyi Miklós Általános Iskola beiskolázási körzete a 2018/19-es tanévben:

A feladatellátási hely felvételi körzetei:
  Becsehely (teljes település)
  Belezna (teljes település)
  Fityeház (teljes település)
  Letenye (teljes település)
  Murakeresztúr (teljes település)
  Nagykanizsa (teljes település)
  Szepetnek (teljes település)
  Tótszentmárton (teljes település)
  Tótszerdahely (teljes település)

Prof. Dr. Gadányi Károly az idei évben is elhozta minden tanuló húsvéti ajándékát. Köszönjük neki.

Fotók a professzor látogatásáról és ajándékozásáról itt láthatók:

photos.app.goo.gl/bb2KdkV39Ms3kIK92

 

2018. 03. 20-án a VÍZ VILÁGNAPJA alkalmából a 7. és a 8. osztály tanulói a Soós Vízvizsgáló Laboratóriumba látogattak. A program során érdekes előadáson vettek részt, amelynek címe "Tiszta vizet a pohárba!" volt. Az előadás után megtekintették a laboratórium különleges eszközeit, ásványvíz-kóstolón vettek részt, teszteket oldottak meg a víz témaköréből. A programon készült képek az alábbi linken tekinthetők meg:

 photos.app.goo.gl/g9UfVKrOwhv74pyC2

 

 

Iskolánkban a hit- és erkölcstan oktatást a 2018/19-es tanévben a Magyar Katolikus Egyház látja el. Képviselője: Szász Gyula atya. Elérhetősége: 8834 Murakeresztúr, Dózsa György út 1.

 

Intézményünkben 2018. március 14-én emlékeztünk az 1848-as forradalomra és szabadságharcra. Az ünnepséget a hatodik osztályosok szervezték. Erről fotók itt láthatók:

photos.app.goo.gl/cg2BS9op4ZlD99eZ2

Iskolánk tanulói szerepeltek a megyei horvát bálon, erről itt láthatunk fotókat:

photos.app.goo.gl/pEGrAKSKXyN85oth1

Iskolánkban 2017.02. 09-én volt a farsangi bál, az erről készült fotókat itt láthatjuk:

photos.app.goo.gl/vv5TGwr0hlkvQDAF2

 

Intézményünkben 2018.02.08-án nyilt tanítási nap volt, az erről készült fotók itt láthatók:

photos.app.goo.gl/B4glvRdjNKlRxjh23

Kanizsa Kupa Asztalitenisz Verseny

 

Újonc:       1. hely  Rákos Nóra

Újonc II.   2. hely  Rákos Nóra

                    3. hely  Kele Virág

Gratulálunk nekik!!!

 

A Diákönkormányzat vetélkedőt szervezett pénteken, az erről készült fotók itt láthatók:

photos.app.goo.gl/GhrS6UnNeHJfrJ3i2

Nagyon jól sikerült a Hűllőbemutató, fotók itt láthatók:

photos.app.goo.gl/qqadDPdNwM0eyZWo2

Január 13-án- szombaton rendeztük meg a Zrínyi Miklós Általános Iskola és a Zrínyi Kadétok Egyesület közös szervezésében a Mura Kupa futóversenyt. Az idén először az óvodásoknak is indítottunk futamot.

Rekordszámú versenyzővel, összesen 117 fős nemzetközi mezőny rajtolt 10 órakor az iskola parkja elől. A versenyzők közül 46 fő iskolánk tanulója, vagy murakeresztúri lakos.

Négy távon- 2,67 km; 5,34 km; 10,7 km; 21, 1 km – a falut ölelő szép tájakon futottak a versenyzők. A legrövidebb távon futók csak a Principális –csatorna hídján haladtak át, a nyolcadmaraton (5,34 km) mezőnye az Y elágazásig futott az erdőben; a 10,7 km-es és félmaratonos versenyzők kifutottak a beleznai műútig, onnan a Beleznai-hegy kijáratáig- a negyedmaratonosok ezután keresztülfutottak a szőlőhegyen- onnan vissza az iskoláig; a 21 km-es pálya továbbvezetett a halastavakig. Azokat megkerülve visszatértek a futók a műútra, onnan az Unom-bánom hegy felé, a Visszafolyó patak mentén a Zrínyi- Újvárhoz futottak- ezután fordultak vissza a cél felé, ami minden távon az iskola parkja volt.

Sokan futottak egyéni rekordot a nem könnyű pályán. Mások egy kicsit elmaradtak a legjobb eredményüktől. De mindenki elemezte a futását, és megfogalmazta magának, hogy miért fog ezen túl még többet edzeni.

A változatos terepen nagyon sokan: tanulók, szülők, nagyszülők, rokonok, orvosok, iskolai dolgozók, nyugdíjas munkatársak segítették a versenyzőket. Köszönjük nekik.

A verseny idejére a futók havat, a rendezők napsütést szerettek volna. Senkinek sem teljesült a kívánsága: sem hó, sem napsütés nem volt, csak +5 fok- ami ideális a futáshoz. Volt viszont a verseny előtti napon eső- így néhol bokáig érő sárban dagonyázhattak a népes mezőny tagjai.

A sár ellenére is jó hangulatban, vidáman zajlott a verseny. A célban hagymás zsíroskenyér, forró tea, csokoládé, valamint kedves szavak és szurkolások emelték a családias légkört.

Jövőre mindenkivel ugyanitt!

Az eredmények, valamint a rengeteg fotó megtekinthetők az iskola honlapján, itt csak a keresztúri futók eredményeit soroljuk fel.

 

Óvodások

  1. Farkas Zalán

  2. Pavlicz Marcell

  3. Vargovics Mira

Az érmeket Dr. Lubics Szilvia, hétszeres Spartatlon hős- háromszoros győztes, példakép adta át az ovisoknak.

 

Iskolások, felnőttek:

aranyérmesek a saját kategóriájukban:

Buda Márk, Gócza Mónika, Horváth Zoé, Kovács Alex, Kovács Bence, Nikli Kornélia, Pavlicz Marcell, Rodek Zoltán, Szabó László, Somogyi Kitti, Téczely Johanna Vargovics Maja, Virovecz Dániel, Virovecz Anna, Rácz Erika

 

ezüstérmesek a saját kategóriájukban:

Andrasek Mátyás, Béli Dominik, Borsfai Gergő, Horváth Bálint, Kovács György, Mózes Botond

bronzérmesek a saját kategóriájukban:

Horváth Tünde,Kápics Katalin, Virovecz Botond, Török Richárd, Virovecz Zsombor, Zadravecz Georgina

 

MURA KUPA FUTÓVERSENY Eredménye

userfiles/file/Mura_kupa_eredm%C3%A9nyek_2018.xls

 

 Fotók a futóversenyről:

photos.app.goo.gl/cfIJkd1ppi27VRPA3

Hüllőbemutató

2018.01.19. 08:00-16:00

Kígyók, Siklók, Gyíkok és Madárpókok

Ásvány és ásványékszer vásár

 

Infó: www.facebook.com Hüllőbemutató Gyöngyösi Miklós 

Tamburásaink felléptek Szepetneken, a minden évben megszervezésre kerülő Horvát Kórusok Találkozóján. Ebben az évben horvát lakodalmas jelenttel készültek a mi gyerekeink.

Képek itt láthatóak:www.facebook.com/media/set/

Az idei évben is a 4. osztályosok készültek a karácsonyi műsorra. A műsorról a fotók itt láthatók:

photos.app.goo.gl/Gb45Zb42c2IwyZy83

December 20-án a Pécsi Horvát Színház, Guliver u lutkama előadását nézhették meg a gyerekek. Fotók az előadásról itt láthatók:

photos.app.goo.gl/OE7MmzzSbHru99Yr2

Advent harmadik szombatján szerepeltek a templomban az első és az ötödik osztályosok. Valamint a tamburások. A szereplőkről készült fotókat itt lehet megnézni:

photos.app.goo.gl/BY3xgRNSVFSoBaLb2

Negyedik osztályosaink szerepeltek a fityeházi karácsonyi műsorban. Erről fotók itt láthatók:

photos.app.goo.gl/OAPVKyWeMWBdTRw03

2017. december 15-én első alkalommal rendeztük meg a pályaorientációs napot. Célunk az volt, hogy a gyerekekhez közelebb hozzuk a munka világát, betekintést nyerhessenek a különböző foglalkozású felnőttek teendőibe, feltehessék kérdéseiket és talán kedvet kapjanak egy-egy szakma kitanulásához. Hálásan köszönjük a szülők segítségét ebben az együttműködésben, akik időt és fáradságot nem sajnálva eljöttek a gyerekekhez és nyolc osztály sok-sok kérdésére kimeríthetetlen türelemmel válaszoltak. Sántáné Béli Erika festő kezéből még az ecsetet is kivették, hogy maguk próbálhassanak vászonra varázsolni. Zakócs Franciska judo-oktatótól remek önvédelmi fogásokat láttunk és megmutatta nekünk, hogy ésszel és taktikával a legerősebb fizikumú ellenféllel szemben is győzhetünk. Az orvosi szobában Gadányi Klára fizikoterapeuta mutatta be, hogyan segít a különféle mozgásszervi problémákkal hozzá fordulókhoz. A különféle elektromos kezeléseket és masszázsokat az is nagyon élvezte, aki egyébként egészséges, mint a makk. Vellák Sándor és Mihóczi József a rendőri hivatásról mesélt a diákoknak, akik közül többen fontolgatják, hogy maguk is erre a pályára lépnek felnőttként. Ivanovics István szakácsmester trófeái meggyőzték a gyerekeket arról, hogy bármely szakmában lehet valaki elismert és sikeres, ha azt szívvel-lélekkel csinálja. A Virovecz családnak, Anitának és Csabának köszönjük, hogy a méhészetről és mézeskalács-készítésről szóló bemutatóhoz „szemléltetőanyaggal” is készültek, ami sajnos nem lett maradandó, mert a kidíszítés után szinte senki sem bírta megállni, hogy fel ne falja ott a helyszínen. Maradandóak lettek viszont a csinos frizurák, amelyeket Kalinicsné Milassin Zsanett fodrász készített, illetve a gyerekek egymásnak. Hozzá még a szünetekben is visszaszökdöstek a diákok egy is „fazonigazításra”. Pozsonyi Gáborné kreativitása biztosan sok gyereknek kedvet csinál ahhoz, hogy karácsonyra saját kezű ajándékot készítsenek szeretteiknek. Az Andrasek Veronikától megtanult elsősegély-nyújtás pedig praktikus útravaló a mindennapokra. Arról nem is szólva, hogy mindenki roppant jól szórakozott az „áldozatokon”, akiket az ápolónő ellátott és „múmiaként” távoztak tőle.

 

Nagyon jól sikerült nap volt ez, igazi „élménypedagógia”, amelyet szeretnénk minden évben megismételni.

Fotók a napról itt láthatók:

photos.app.goo.gl/2AHeMqkeCriHFLew1

photos.app.goo.gl/HHJvnFFCH4e6yC2i2

 

 

Megyei Asztalitenisz Diákolimpia:

 

I.-II. korcsoport lány csapat:  2.  Kele Virág, Kertész Blanka. Vargovics Maja

III.-IV. korcsoport lány csapat:  2. Rákos Nóra, Novák Dóra, Zadravecz Georgina

I.-II.  korcsoport lány egyéni B kategória  1. Kele Virág

III.-IV.  korcsoport lány egyéni B kategória 1. Rákos Nóra

III.-IV.  korcsoport lány egyéni A kategória 1. Orbán Flóra

 

A megyei első helyezettek továbbjutottak az Országos Asztalitenisz Diákolimpiára,ami február végén Karcagon lesz.

Gratulálunk nekik!!!

 

Intézményünkbe december 6-án eljött a Mikulás, ajándékot hozott minden gyereknek, dolgozónak és az iskolának is.

A képen az iskolai tankonyha ajándékát láthatjuk. Köszönjük a szülőknek !!!!

Fotók a Mikulás látogatásáról itt láthatók:

ttps://photos.app.goo.gl/abbjjRFKcQDKeGu12

photos.app.goo.gl/H6yMbEPCs7FTyNEG2

 

A Városkörnyéki Asztalitenisz Diákolimpia eredményei:

 

I.II. korcsoport csapat:   1. Murakeresztúr: Kele Virág

                                                                                     Kertész Blanka

                                                                                     Deák Regina

 

I.II. korcsoport egyéni:   1. Kele Virág 

                                                2. Kertész Blanka

                                                4. Deák Regina   

 

III.-IV. korcsoport csapat:   1. Murakeresztúr: Rákos Nóra

                                                                                           Novák Dóra

                                                                                          Zadravecz Georgina  

 

III.-IV. korcsoport egyéni:    1. Rákos Nóra

                                                       3.  Zadravecz Georgina  

                                                       4.  Novák Dóra

Gratulálunk nekik!!!!

A legjobb énekesek a kotoribai iskola meghívásának tettek eleget, amikor elmentek az énekversenyre. Fotók a kotoribai énekversenyről itt láthatók:

photos.app.goo.gl/QbOvr7CebgePaTKj1


Iskolánk tanulói november 22-én részt vettek az Országos Horvát Önkormányzat által meghírdetett CROATIJADA projekt téma kidolgozása programon. Mely minden évben Hercegszántón van. Fotók a rendezvényről itt láthatók:

photos.app.goo.gl/jwUoKyJkC2L6C2M63

A tótszerdahelyei horvát önkormányzat által meg rajzversenyet több tanuló is díjazott lett. Fotók a díjátadásról itt láthatók:

photos.app.goo.gl/ApS8ak84M23l7a1s1

 

November 16-án koszorúztunk az Új Zrínyi várnál. Fotók itt láthatók:

photos.app.goo.gl/Xoc2el3VGn6hDhy53

Iskolánk a 2017-18-as tanévben a Pénz7 témahét programjához csatlakozik, amely márciusban kerül megrendezésre. A programokkal, rendhagyó tanórákkal diákjaink pénzügyi ismereteit kívánjuk bővíteni, támpontokat nyújtani az eligazodáshoz a hitelek, megtakarítások világában, vagy akár a családi költségvetés megtervezésében. Terveink szerint a témahét alkalmával külső szakember segítségét is igénybe veszzük majd.

 

November 17.-én, pénteken, iskolán 8 tanulója a „Tiszán innen – Dunán túl” országos népdaléneklési verseny területi fordulóján vett részt. Több mint 300 tanuló indult a megmérettetésen.

Eredmények:

Tamizer Márkó 1. o. ezüstminősítés

Vargovics Maja 1.o. ezüstminősítés

Horváth Noémi 2.o. ezüstminősítés

Horváth Zoé 2.o. ezüstminősítés

Tamizer Amira 3.o. aranyminősítés

Pekker Vivien 4.o. ezüstminősítés

Buda Vivien 6.o. ezüstminősítés

Gerencsér Bence 6.o. aranyminősítés

Sziporkák kisegyüttes: Buda Vivien és Gerencsér Bence 6.o. aranyminősítés

Az arany minősítést kiérdemelt tanulók és kisegyüttes továbbjutott a verseny megyei fordulójára.

Gratulálunk minden versenyzőnek!!!!!!!

 

 

 

Az elmúlt héten november 13-tól november 17-ig a zágrábi egyetem négy hallgatója Endrina Hrenić, Monika Turniški, Roza Buljević, Ana Markotić. és professzoruk Sanja Vulić iskolánkban vendégeskedett. Diákjaink nagyon várták őket, hiszen tavasszal már megismerkedtek velük. 

A hét folyamán ők tartották a horvát órákat. A szüneteket is a gyerekek között töltötték, beszélgettek velük, így ösztönözték őket anyanyelvük használatára.

A csütörtöki bemutató órán – melyet az egyik hallgató tartott – a XXI. század kifejezéseivel gazdagodott szókincsünk.

Ezen a napon ünnepélyes keretek között került sor az együttműködési megállapodás aláírására iskolánk, tankerületünk és a Zágrábi egyetem között.

Délután Zrínyi halálára emlékezve kerékpártúrán vettek részt rövid műsor után tanulóinkkal együtt az megkoszorúzták Új Zrínyi várnál felállított emlékművet.

Fotók az egyetemisták itt tartózkodásáról itt láthatók:

 

 photos.app.goo.gl/xbJstMERGxpferkG3

photos.app.goo.gl/uFEThRlRzj746qSS2

photos.app.goo.gl/n7MAlFPlor39A1yn2

photos.app.goo.gl/0jky3mSyNfFL2lFw1