Menü:

Utoljára frissítve:

2020-04-06 11:55:34

Látogatók száma:GYENGÉNLÁTÓK RÉSZÉRE
A honlap a Wekerle Sándor Alapkezelő Egyházi és Nemzetiségi Támogatások Főosztálya Nemzetiségi Támogatások Osztályának támogatásával valósult meg.

HangostérképTámogatók

NTP-KKT-A-14-0021


                              

 

    

 

 

NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM

                                         A kisiskolák tehetségsegítő programjainak támogatása

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett pályázaton intézményünk támogatást nyert az alábbi program megvalósítására

 

 Pályázati azonosító: NTP-KKT-A-14-0021

Pályázat címe: Művészeti tehetséggondozás Murakeresztúron

 

Tehetséggondozó programunk célja:

Célunk a művészeti nevelés témakörében tanórán kívül a tanulók ismeretanyagának bővítése, a különböző kézműves technikák megismertetésével, a kreativitás fejlesztése az alkotó tevékenység során.  A tanórán kívüli tevékenység során a különböző technikák megismerésével fejlődik az esztétikai, művészeti tudatosságuk, gazdagszik a vizuális és verbális kifejező képességük is.

A tanulók műhelymunka keretében ismerkednek a különböző technikákkal. A tanulók közvetlen kapcsolatba kerülnek a tárgyi környezettel, megtapasztalják, átérzik az alkotás nehézségeit, örömét ez által könnyebb elsajátítani az új ismereteket.

A program kapcsolódik a „2015 Fény Nemzetközi Éve” c. kezdeményezéséhez.

A résztvevő tanulók színházi előadáson is részt vettek. 

A csoport tagjai 3., 4. és  5. osztályos tehetségígéretek, összesen 12 fő. Ők mindannyian érdeklődnek a kézműves technikák iránt, szívesen és ügyesen is festenek, rajzolnak, barkácsolnak bármit

A tanulókkal Kovácsné Solymos Gabriella foglalkozott.

A nyilvános videó itt látható:    https://youtu.be/HTYjPvzzHhU

A foglalkozásról képek itt láthatók: https://goo.gl/photos/bPFfE7dV21XvKineA