Menü:

Utoljára frissítve:

2020-04-06 11:55:34

Látogatók száma:GYENGÉNLÁTÓK RÉSZÉRE
A honlap a Wekerle Sándor Alapkezelő Egyházi és Nemzetiségi Támogatások Főosztálya Nemzetiségi Támogatások Osztályának támogatásával valósult meg.

HangostérképTámogatók

Zrínyi Napok 2018


 

Zrínyi Napok támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma

 

 

 Ösztöndíjasaink a 2018/19-es tanévben: Orbán Flóra, Zsupek Zétény Márton, Rákos Nóra Anna ésVirovecz Anna. Az év alkotó pedagógusa címet pedig Bedi Gyöngyi pedagógus kapta.

Volt diákunk: Tolnainé Novák Rózsa

Iskolánk hagyományaihoz híven, szeptember 20-22-én ismét Zrínyi-napi rendezvényekkel emlékezett meg névadójáról. Csütörtökön a Zrínyi Diákkonferencia keretében általános- és középiskolás diákok tartottak előadásokat a felső tagozatosainknak a Zrínyi családhoz és a Mura-hídhoz kapcsolódó témákban. Pénteken ünnepélyes keretek között első osztályaink esküt tettek és első alkalommal viselhették iskolánk nyakkendőjét, melyet a szülői munkaközösségtől kaptak ajándékba. Meghívott öregdiákunk ezúttal Tolnainé Novák Rózsa vezető óvodapedagógus volt, aki nagy szeretettel mesélt tanulóinknak egykori diákéveiről. Az ünnepély során átadásra kerültek a prof. dr. Gadányi Károly ösztöndíjak is, melyeket minden évben 4 arra érdemes diák és egy pedagógus kaphat meg. Ösztöndíjasaink a 2018/19-es tanévben: Orbán Flóra, Zsupek Zétény Márton, Rákos Nóra Anna és Virovecz Anna. Az év alkotó pedagógusa címet pedig Bedi Gyöngyi kapta. A Zrínyi emlékfutást (összesen kb. 30 km) 43 futó teljesítette, ők aranyérmet vehettek át. Közülük a 10 legjobb futó aranyérme mellé babérkoszorút is kapott. A Zrínyi szobor megkoszorúzásával zárult ünnepségünk első része. Koszorút helyezett el többek között: Dr. Koósz Attila tiszteletbeli konzul, Prof. Dr. Gadányi Károly Murakeresztúr község díszpolgára, Magyar Ferenc és Bíró Patrik a Nagykanizsai Tankerületi Központ nevében, Pavlicz Lajos polgármester, az Országos Horvát Önkormányzat részéről Ivan Gugan elnök,Osztrogonác József a Magyarországi Horvátok Szövetségének elnöke a murakeresztúri mellett a tótszerdahelyi, borsfai, kotoribai, draskoveci általános iskolák igazgatói, és az osztályok képviselői. Előzetesen meghirdetett „Falvédőtörténelem” pályázatunk alkotásaiból rendezett kiállítást dr. Koósz Attila, Horvátország tiszteletbeli konzulja nyitotta meg. A Zrínyi-nap alkalmából a környező iskolák diákjai számára tanulmányi versenyeket is rendeztünk: horvát, német, angol, szépíró és szavalóversenyeket. Délután kerékpáros történelmi emléktúrán indultak csapatok az Új Zrínyivárhoz. Vendégeink között köszönthettük idén a Magyaroszági Horvátok Szövetségének tagjait, akik iskolánkban tartották ülésüket. Zágrábból és Lendváról is érkeztek kollégák, akikkel gyümölcsöző partnerkapcsolatok kiépülése kezdődött meg a közelmúltban. A Zrínyi Kadétok Hagyományőrző Egyesület szombaton avatta tagjai közé tanulóink közül Bali Gergőt, Bordás Tamás Márkot, Dobri Dominikot, Virovecz Zsombort, Baka Krisztiánt és Dobák Martint.

Fotók a rendezvényről itt láthatók:

photos.app.goo.gl/vR9zpKXzNHujk3KK9

www.facebook.com/media/set/